Absolutnie ulubione! Zawsze je uwielbiałam a teraz, gdy jestem mamą są moim sprzymierzeńcem o poranku. Robi się je błyskawicznie i równie błyskawicznie znikają z talerza. Polane syropem klonowym stają się niebezpiecznie odurzające :).
kostka twarogu półtłustego
3 jajka
3 łyżki syropu z agawy/cukru brązowego
100 g kaszy manny
łyżeczka ekstraktu z wanilii
olej do smażenia
Ser rozgnieć widelcem, dodaj całe jajka, kaszę, syrop lub cukier, ekstrakt. Masa powinna być gęsta, jeśli trzeba dodaj kaszy. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni i smaż placuszki na złoty kolor. Podawaj z sezonowymi owocami lub jeśli lubisz ostrą jazdę – polej syropem klonowym.
Enjoy!
Powitanie dnia takimi placuszkami to idealny start :3
Istna rozpusta dla podniebienia <3
Mam pytanie czy kaszę mannę dodajcie ugotowaną na mleku? Wtedy ugotować 100gr kaszy czy ma byc 100gr po ugotowaniu? No bo chyba nie suchą?
Proszę dodać sucha, gwarantuje ze wyjdą pyszne!